Nou concurs de l’Optimot: celebrem amb mems!

El febrer de l’any 2008 es va posar en marxa un servei gratuït i per tothom. Un moment, no hauríem de dir per a tothom? Ja fa catorze anys que no cal patir-hi: l’atenció personalitzada de l’Optimot està al vostre servei per resoldre els dubtes de llengua catalana que us facin ballar el cap. Ja són més de 80.500 les consultes resoltes i, per celebrar-ho, l’Institut d’Estudis Catalans, el Centre de Terminologia TERMCAT i la Secretaria de Política Lingüística, els organismes que integren el servei, us conviden a participar al concurs anual de l’Optimot.

Qui ja corria per aquest món l’any 2008 deu recordar que amb prou feines existien els telèfons intel·ligents, i segurament no havia sentit a parlar mai de microblogs ni de missatgeria instantània. I encara menys de mems. Ara no tan sols sabeu què és un mem sinó que en podeu crear i difondre tants com vulgueu. I això és el que us proposem per al concurs d’aquest any: que elaboreu un mem sobre llengua i el piuleu a Twitter. El tema el podeu escollir vosaltres: vocabulari, gramàtica, terminologia, convencions, traducció, literatura, etc.

Publiqueu el mem en una piulada i afegiu-hi l’etiqueta #ConcursOptimot14. No us descuideu de mencionar-hi els comptes @iec, @termcat, @llenguacatalana i @optimotcat. Tant aquestes mencions com l’etiqueta són imprescindibles per participar en l’activitat. Així mateix, cal que els mems no presentin incorreccions lingüístiques i que el contingut no sigui ofensiu o inapropiat. Des del compte de l’Optimot repiularem totes les piulades que complexin els requisits.

Les piulades rebudes entre el 23 de febrer i el 2 de març, tots dos inclosos, podran optar als premis següents:

Les cinc piulades més creatives rebran una subscripció anual i una gramàtica, i les altres cinc obtindran una subscripció anual. Un jurat format per l’equip responsable de l’Optimot, amb representants de les tres institucions, seleccionarà les millors piulades i el dia 3 de març proclamarem els guanyadors.

Trobareu més informació sobre el funcionament del concurs en aquest enllaç.

Podeu inspirar-vos amb els mems que heu vist en aquest apunt o cercant l’etiqueta #dimemcres a Twitter.

Salut i mems!

 

Amb el patrocini de:

FilminCAT és la primera plataforma de distribució en línia de cinema i sèries íntegrament en català, que ofereix més de 4.000 pel·lícules i més de 100 sèries de tots els gèneres en llengua catalana, tant versions originals, com versions subtitulades o doblades.

Una resposta a “Nou concurs de l’Optimot: celebrem amb mems!

Deixa un comentari