Un Sant Jordi dedicat

S’acosta la diada de Sant Jordi i enguany ho volem tornar a celebrar amb una activitat ben especial a Twitter. El Centre de Terminologia TERMCAT i l’Optimot t’animem a demostrar que la terminologia també és amor.

Recordem que un terme és una paraula o expressió que designa un concepte en un àmbit d’especialitat determinat. Encara que potser no ens ho sembli, els termes formen part de la nostra vida i del nostre dia a dia: quan llegim, quan escoltem música, quan mengem o cuinem, quan treballem… i, és clar, també quan estimem. Ens hem posat sentimentals? Sí, per què no!

Aquest any et volem proposar que dediquis un text en català —una cançó, un poema, una entrada del diccionari…—, que inclogui un terme d’un àmbit qualsevol i que et faci pensar en alguna persona que t’hagi ajudat a fer més passador aquest any. Volem fer un reconeixement a les persones que hem trobat i trobem a faltar, que ens han donat suport en moments difícils, que ens han fet sentir millor, etc. Què et sembla? Fem un Sant Jordi dedicat?

El terme pot fer referència a un menjar, un sentiment, un joc, una part del cos… Escriu la frase o el breu fragment en què aparegui el terme seguit de l’etiqueta #StJordiTermÒptim21. No oblidis mencionar-hi els comptes @termcat, @llenguacatalana i @optimotcat. Tant aquestes mencions com l’etiqueta són imprescindibles per participar en l’activitat.

També pots afegir a la piulada l’autor o la font del text, o il·lustrar-la amb una imatge o un gif, etc., tot i que no és indispensable.

Totes les piulades rebudes entre el 19 i el 25 d’abril, tots dos inclosos, entraran en el sorteig de deu subscripcions anuals a FilminCAT i deu més a iQuiosc, que podreu gaudir a casa, i de deu exemplars del llibre 101 dubtes del català resolts per l’Optimot de l’Editorial Penguin Random House. Trobaràs més informació sobre el funcionament del concurs en aquest enllaç.

Et deixem un parell de piulades d’exemple:


Deixa un comentari