Felicitem-nos per Nadal

El 2020 s’acaba; un any amb una xifra rodona però que ha resultat estrany i excepcional per a tothom. Les optimotes esperem haver contribuït modestament a fer l’any una mica més passador resolent els vostres dubtes lingüístics al SAP i al cercador, i difonent l’ús del català a través d’aquest blog i del compte de l’Optimot a Twitter amb un toc d’humor, que sempre fa falta.

Enguany hem après que és important celebrar els bons instants i felicitar-nos per les coses bones que ens passen. Felicitem-nos per Nadal, però també per l’aniversari, per any nou, per una bona notícia… i perquè sí.

I encara és millor si utilitzem com cal el verb felicitar: recordem que, com us expliquem en aquesta fitxa, aquest verb és transitiu i duu un complement directe de persona; per la qual cosa no podem dir Felicitem el Nadal a tothom sinó que cal dir Felicitem a tothom per Nadal. Al cercador de l’Optimot hi trobareu moltes més fitxes que parlen del règim (és a dir, del funcionament) dels verbs, en podeu saber més coses llegint aquest apunt que vam publicar fa temps.

Així doncs, i ara més que mai, us desitgem unes bones festes i un any nou ple a vessar de bons moments!

Deixa un comentari