Per Sant Jordi, clava-la amb l’Optimot i el TERMCAT

Aquesta diada de Sant Jordi serà ben diferent de com la celebrem sempre. Per ajudar-vos a passar-la de la millor manera possible, el Centre de Terminologia TERMCAT i l’Optimot, el servei de consultes lingüístiques de la Direcció General de Política Lingüística, ens hem posat d’acord per compartir amb vosaltres una activitat a Twitter que podeu fer des de casa i en la qual els termes hi tindran molt a dir.

Sabeu què és un terme? Un terme és una paraula o expressió que designa un concepte en un àmbit d’especialitat determinat. Però els termes els trobem a tot arreu: quan parlem, quan passegem, quan cantem i quan escoltem cançons… I justament això és el que us volem proposar: que ens digueu en una piulada termes relacionats amb la natura que trobeu tot parant l’orella en cançons catalanes. Poden ser noms de flors, arbres, animals, fenòmens meteorològics, accidents geogràfics… És fàcil!

Escriviu la frase o el breu fragment en què aparegui el terme que voleu destacar, juntament amb el títol de la cançó i l’etiqueta #StJordiTermÒptim. També podeu afegir l’autor o l’intèrpret de la cançó, o il·lustrar el terme amb una imatge o un gif, etc., tot i que no és cap requisit. Penseu també a mencionar els comptes del @termcat i l’@optimotcat.

Totes les piulades rebudes entre el 16 i el 23 d’abril, tots dos inclosos, entraran en el sorteig de deu subscripcions anuals que podeu gaudir a casa: una a FilminCAT i una altra a iQuiosc. Recordeu que posar-hi l’etiqueta és imprescindible per poder entrar en el sorteig. Trobareu més informació sobre el funcionament del concurs en aquest enllaç.

Podeu començar a inspirar-vos amb les cançons del web Agafa el micro.cat i també amb tota la música en català que trobareu a Viasona. Encara no us hem convençut? Us posem un parell d’exemples de piulades:

2 respostes a “Per Sant Jordi, clava-la amb l’Optimot i el TERMCAT

  1. Bon dia. Des d’ahir de vesprada l’Optimot no funciona, veritat? O és cosa de la meua màquina? Cada consulta que li faig em respon de la mateixa manera: “No hi ha resultats” (i pregunte coses faciletes com “potser”)

    • Hem detectat una incidència tècnica i hi estem treballant per solucionar-ho. Esperem que aviat estigui resolta. Disculpeu les molèsties.

Deixa un comentari