L’Optimot més col·loquial

Us heu demanat mai què vol dir la sigla anglesa WTF? Heu sentit a dir que algú té flow o que té swag? És veritat que els joves diuen constantment en plan o que això els putoencanta? No voldríem pas que us féssiu els ofendiditos ni els intensitos.

Un dels objectius del compte de Twitter de l’Optimot, l’@optimotcat, és compartir formes col·loquials i de l’argot juvenil amb els nostres seguidors. La majoria tenen l’origen en dubtes recurrents al servei per influència del castellà i de l’anglès. Encara que no tinguin un equivalent literal, els usuaris ens sorprenen amb solucions en català molt creatives. Paral·lelament, valorem la possibilitat de fer-ne una fitxa al cercador. Voleu saber quina mena de fitxes tenim?

rajar
pringar
zasca
tostón
bulo
subidón/bajón
xulo
tio, tia
sexy
botellón
guai
xuleta
carinyo
pijo, pija
nano, nana
¡vale!, ¡bueno!
bones!
fins mai
què va!
fer el ronso
tirar milles
escaquejar-se
passar-se (‘extralimitar-se’)
fer un polvo
palmar-la

Com veieu, a l’Optimot ens agrada explorar el registre informal de la llengua i hem obert la porta a l’argot juvenil a la xarxa. Encara és un terreny per descobrir i considerem que les aportacions dels nostres usuaris sempre són molt valuoses. Us animem a dir-hi la vostra. Gràcies!

5 respostes a “L’Optimot més col·loquial

  1. A l’igual, flipat de la vida, pessiga-vidres, semar-se, turbiar, no fufar (no funcionar)…

Deixa un comentari