Deu anys de l’Optimot

0001b

Aquest any l’Optimot fa deu anys. El 2008 es va posar en funcionament l’atenció personalitzada, que és el servei que respon les consultes dels usuaris i alimenta el cercador amb fitxes de l’Optimot. Com que deu anys són molts i donen per a molt, els volem celebrar d’una manera especial. Estigueu atents a la xarxa perquè aviat anunciarem com ho farem. De moment, ens agradaria compartir amb vosaltres un repàs particular de la història del servei. Sabíeu que…

1. A l’atenció personalitzada som cinc lingüistes que gestionem el servei i responem les consultes.

2. La Superoptimota és el nostre alter ego des que la vam veure néixer amb la publicació de la nova llista de diacrítics. Sí, tenim superpoders…

3. En aquests deu anys, hauríem pogut fer-nos la barba d’or cada vegada que ens heu demanat si les fitxes de l’Optimot estan en venda. Esteu d’enhorabona: a l’Optimot tot és gratis!

4. Més d’un heu volgut venir a veure’ns en persona —per felicitar-nos, és clar 😉 De moment ens estimem més mantenir el nostre quarter general en secret.

5. Heu rebatejat el servei amb noms tan ocurrents com el Cercamot o l’Oracle.

6. Segons el que vosaltres mateixos ens heu explicat, l’Optimot us ha ajudat a guanyar un sopar, a resoldre mots encreuats o a fer el tifa amb els amics.

7. Sovint heu arrufat el nas perquè l’Optimot no us corregeix (ni tradueix) un text, però és que no és un corrector! L’Optimot són més aviat els diccionaris que té damunt la taula el corrector.

8. Ens heu fet consultes impossibles com ara una llista de totes les paraules que comencen per a. Ah, també ens heu demanat quin és el vostre signe del zodíac.

9. Els usuaris veniu del nord, del sud, de terra endins i de mar enllà: n’hi ha que sou dels Estats Units, Corea, l’Argentina, el Brasil, Austràlia o Costa Rica.

i 10. En aquests deu anys, ens heu ajudat moltíssim a enriquir el cercador amb les vostres consultes i propostes de millora. Al capdavall, l’Optimot no seria l’Optimot si no fos pels sempre fidels usuaris, si no fos per vosaltres.

 

Moltes gràcies i per molts anys més!

22 respostes a “Deu anys de l’Optimot

  1. Excel·lent treball, us animo a continuar solucionant tots els dubtes que tenim sovint

    Salutacions

  2. Per molts anys, Optimot… i Optimota! Gràcies a tots els que sou darrere d’aquesta eina tan valuosa.

  3. Sou un gran tresor!
    Us tinc al mòbil sempre a punt!
    Moltes felicitats! Per molts anys!

  4. Gràcies per la vostra feina! Ah i vull dir-vos que el nom d’Optimot m’encanta, és molt comercial, sempre que tinc que fer alguna consulta sobre la llengua, em surt automàticament el vostre nom!

  5. moltes felicitats, és una de les eines més importants que tenim en quan al català gràcies per existir Clàudia

  6. Moltes gràcies a l’equip Optimot! Per molts anys!
    Sóc de Bèlgica i m’encanta la vostra iniciativa.

  7. Moltes felicitats! Cada dia us consulto. Sou la meva salvació. Bona feina!

  8. Sou un ajut impagable en tot moment, però el servei d’atenció individualizada, a més, no té preu!
    Moltes gràcies,

  9. Estaria molt bé que poséssiu a la venda els imants de la Superoptimota! Serien un èxit! Haurien triomfat ara per al tió!

Deixa un comentari