Sant Jordi 2017

Per Sant Jordi, clava-la amb l’Optimot!

Us animeu a participar en el concurs que fem a Twitter? Sabeu què són els garrotuits? Sí, home, els garrotins… Són estrofes de quatre versos de set síl·labes, pròpies de la cançó improvisada, però al Twitter! Solen rimar només el segon i el quart vers, atenent el fet que solen ser improvisats durant la cançó. Ara bé, per escrit també s’acostuma a fer rimar el primer i el tercer vers.

Es tracta que ens envieu un garrotuit en una piulada amb l’etiqueta #StJordiÒptim. I ara ve la dificultat que mereix un premi! El garrotuit ha de tenir a veure amb la diada de Sant Jordi i ha de contenir un mot o expressió que tingui un canvi de grafia segons l’Ortografia catalana que ha publicat l’IEC (perquè us comenceu a situar i a inspirar, us passem la llista de fitxes que contenen les Novetats ortogràfiques 2016 que hem anat difonent des de desembre).

Per als més atrevits i avesats a les noves tecnologies, tenint en compte que dues característiques bàsiques dels garrotins són la improvisació i l’oralitat, teniu l’opció de fer-nos arribar un vídeo per mitjà d’una piulada mostrant els vostres dots artístics i fent servir també l’etiqueta #StJordiÒptim. Els vídeos, a més de l’etiqueta #StJordiÒptim, hauran d’afegir el mot triat amb canvi de grafia. Cal tenir present, però, que tant si feu servir el format escrit d’una piulada com el format de vídeo, tindrà el mateix valor.

Des del compte de l’@optimotcat repiularem els garrotuits rebuts entre el 4 i el 18 d’abril, i el dia 21 proclamarem els guanyadors. Recordeu que, per optar als premis, cal que sigueu seguidors del compte. El primer classificat s’endurà un exemplar de la Gramàtica de la llengua catalana i un carnet TR3SC (subscripció anual), i els classificats en segon i tercer lloc, una subscripció anual al carnet TR3SC cadascun. A més, els deu primers classificats rebran inscripcions per a dues persones a la Ruta Pompeu Fabra. Trobareu més informació sobre la mecànica del concurs en aquest enllaç.

Encara no us hem convençut? Us posem un exemple de garrotuit per començar a rimar. Recordeu que podeu participar-hi tants cops com vulgueu:

Continueu cantant vosaltres? Endavant la llança!

Una resposta a “Sant Jordi 2017

Deixa un comentari