Comencem a aplicar les novetats normatives

ieccolorL’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha publicat la nova Gramàtica de la llengua catalana. L’aparició de l’obra, el 23 de novembre de 2016, determina l’entrada en vigor de la normativa lingüística que conté. Igualment, comença la vigència de l’Ortografia catalana de l’IEC, obra que recull la normativa ortogràfica que coneixíem fins ara i proposa alguns canvis puntuals, dels quals segurament heu sentit a parlar als mitjans de comunicació.

Avui, 24 de novembre de 2016, el servei de consultes lingüístiques Optimot inicia l’aplicació de la normativa lingüística continguda en aquestes dues obres. Progressivament, adaptarem als canvis normatius els recursos que es poden consultar al cercador. Hi ha fonts que podrem adaptar amb agilitat, com ara les fitxes de l’Optimot i els Verbs conjugats. N’hi ha d’altres, en canvi, que requeriran un tractament tecnològic complex, i en aquests casos els canvis s’hi aniran aplicant gradualment.

Tant des del blog com des del perfil de Twitter @optimotcat us anirem explicant les novetats ortogràfiques i gramaticals. I recordeu que podeu adreçar-nos consultes per mitjà del servei d’atenció personalitzada.

One thought on “Comencem a aplicar les novetats normatives

  1. Espero que, tenint en compte el caràcter descriptiu d’aquesta gramàtica, puguem identificar molt clarament els diversos nivells de formalitat, registres, territorialitat, etc. d’aquestes novetats aplicades a l’Optimot.
    Que no quedi cap mena de dubte que “són les dos i mitja” és tan defensable en boca i ploma d’un valencià com rebutjable sense cocessions en les d’un barceloní, en qualsevol registre. I, si en aquest darrer cas s’hi parla d’inadequació en lloc d’incorrecció, i no hi queda molt ben explicat el sentit territorial de “adequat/inadequat”, malament rai!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s