Ja les tenim aquí: fitxes de #StJordiÒptim

img_clava_optimot2Tal com us vam anunciar a l’apunt d’abril del blog, aquest any per Sant Jordi l’Optimot va organitzar un concurs de microrelats a Twitter. Es tractava que els nostres seguidors escriguessin una història breu que tingués a veure amb la diada i que inclogués una expressió (locució, dita, frase feta, refrany) en la variant dialectal que fos.

En poc més de dues setmanes vam rebre més de 150 microrelats, dels quals el jurat va haver d’escollir-ne tres. Aquestes són les piulades que la van clavar:

Captura gatons
Captura comptesCaptura ull
Tenint en compte que un dels objectius del concurs era recollir fraseologia en llengua catalana i fer-ne difusió, l’equip de l’Optimot es va comprometre a elaborar tres fitxes amb les expressions guanyadores —recordeu que un dels requisits per participar en el concurs era que l’expressió no aparegués al cercador. Tot seguit copiem l’enllaç a les fitxes, acabades de sortir del forn. En cada una s’explica el significat de l’expressió, s’il·lustra amb diversos exemples i, si escau, se n’especifiquen variants:

treure gatons vius de gata morta
Comptes vells, baralla nova
De tant que et vull, te trac un ull

Volem agrair la participació a tots els piuladors que van fer la seva aportació al #StJordiÒptim. Gràcies a ells, a vosaltres, ara el cercador és una mica més ric!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s