Ens feu confiança?

Són diversos els usuaris que ens han consultat l’expressió fer confiança al servei d’atenció personalitzada de l’Optimot. Atès que no es documenta en cap diccionari, i com solem fer en aquests casos, hem redirigit el dubte a l’Institut d’Estudis Catalans, que ha conclòs que l’expressió no presenta cap problema des del punt de vista lingüístic i que es pot utilitzar amb el significat de ‘confiar’.

A l’hora de fer-la servir, heu de tenir en compte que aquesta fórmula habitualment va seguida d’un complement indirecte. Així doncs, podem fer confiança a un amic o a un partit polític, per exemple. Si voleu substituir aquest complement verbal per un pronom feble, podeu dir fem-li confiança, feu-los confiança, que ens faci confiança, els fa confiança, etc.

Esperem que ens feu confiança i que, si teniu qualsevol dubte d’ús relacionat amb aquesta qüestió, ens l’envieu a l’atenció personalitzada de l’Optimot.

2 respostes a “Ens feu confiança?

  1. ‘Fer confiança’ és, diria jo, una de tantes expressions que el català construeix amb el verb ‘fer’ com a nucli. I així:
    fer pena, fer fàstic, fer goig, fer llàstima, fer feredat, fer sol/lluna, fer fred/calor/bo/vent, fer mala cara, fer la impressió, fer el tòtil/pallasso/savi/ruc…
    I segurament que el repertori es podria allargar encara si anéssim buscant i remenant…

Deixa un comentari