Stop o estop?, sketch o esquetx?, slogan o eslògan?

Els estrangerismes començats amb una essa seguida de consonant s’adapten amb una e– al davant en català. Si dubteu sobre quins manlleus amb essa inicial s’han adaptat, el cercador de l’Optimot conté una sèrie de fitxes que ajuden a resoldre molts casos concrets.

En primer lloc, us recomanem que consulteu la fitxa adaptació de manlleus amb essa inicial davant de consonant /  adaptació d’estrangerismes: estrès, esprint, esquetx, etc., que trobareu escrivint adaptació manlleus essa i fent una cerca per l’opció Criteris. En aquesta fitxa s’expliquen els criteris generals d’adaptació, com es forma el plural i altres modificacions gràfiques que hi pot haver quan s’adapten aquests manlleus.

A partir d’aquest contingut general, s’han elaborat fitxes amb casos concrets dels estrangerismes amb essa inicial seguida de consonant i el seu plural, que sovint generen dubtes: eslògan, espot, estic, estrès, esquetx, estand, estàrter, esquaix, esprint i estop.

4 thoughts on “Stop o estop?, sketch o esquetx?, slogan o eslògan?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s