Com s’escriu una adreça postal

Una adreça és, probablement, un dels textos breus que generen més dubtes: Com s’abreuja carrer, plaça, avinguda? S’ha de fer servir la preposició de davant del nom de la via urbana? Com s’abreugen els ordinals? S’ha d’escriure coma entre el número del carrer i el número de planta? I entre el número de planta i el de la porta del replà?

El cercador de l’Optimot conté una sèrie de fitxes que ajuden a resoldre aquests dubtes que poden sorgir a l’hora d’escriure una adreça. Per exemple, si no sabeu com s’abreugen les vies urbanes, podeu escriure en el quadre de cerca les paraules clau carrer (o plaça, o avinguda, o travessia, etc., segons quin sigui el vostre dubte) i abreviatura, i seleccioneu l’opció Fitxes de l’Optimot. En primer lloc, obtindreu una fitxa que us resol el dubte concret (carrer (abreviatura), en aquest cas), i tot seguit, una fitxa que explica els criteris generals d’abreviació d’aquests mots (abreviatures de les vies urbanes (carrer, plaça, etc.) / adreces postals (escriptura)).

Si el dubte té a veure amb l’abreviatura dels ordinals (s’escriu 1er., 1r. o 1r?), la cerca és similar: escriviu les paraules clau abreviatures ordinals, i obtindreu la fitxa abreviatures dels ordinals: 1r, 2n, etc.

Si dubteu si s’ha d’escriure coma entre el número del carrer i el número de planta, o entre el número de planta i el de la porta del replà, podeu escriure coma número carrer i clicar a l’opció Fitxes de l’Optimot. Obtindreu la fitxa coma (signes de puntuació), que resol el dubte en el punt 9. Un altre dubte que es pot resoldre per mitjà del cercador de l’Optimot té a veure amb l’ús de la preposició de davant del nom de la via (carrer Balmes o carrer de Balmes?). Podeu escriure les paraules clau preposició vies urbanes i seleccionar l’opció Fitxes de l’Optimot. Obtindreu la fitxa ús de la preposició ‘de’ en les vies urbanes / adreces postals (escriptura), que tracta d’aquest tema.

3 respostes a “Com s’escriu una adreça postal

  1. Vull agrair-vos tot l’ajut que em suposeu quan tinc dubtes. L’Optimot ha esdevingut per a mi una excel·lent eina de consulta, sobretot amb paraules que en tenen diferents accepcions.

    • (Matilde) Moltes gràcies pel comentari. Esperem que l’Optimot et continuï sent útil.

  2. Ha estat de gran ajuda aquesta entrada, tinc molts dubtes a l’hora d’escriure els ordinals. Gràcies de tot cor!

Deixa un comentari