Noves fitxes sobre dispositius mòbils a l’Optimot

Recentment, l’Optimot ha incorporat diverses fitxes sobre termes bàsics de dispositius mòbils que són d’abast general. Aquestes fitxes es basen en el diccionari Terminologia bàsica dels dispositius mòbils que ha publicat el Centre de Terminologia TERMCAT.

En totes aquestes fitxes trobareu la forma sobre la qual dubteu que generalment és un manlleu anglès, la definició del terme i alguns exemples d’ús. Per exemple, si voleu saber si apli és un equivalent adequat en català o com es tradueixen els manlleus anglesos wearable o phablet, podeu escriure aquestes formes en el quadre de cerca i seleccionar l’opció Criteris, com sempre es fa quan volem cercar fitxes de l’Optimot:

En aquesta selecció també s’ha incorporat gran part de la terminologia de gestos tàctils, és a dir, algunes de les accions que fem amb el mòbil: pinçar, arrossegar, despinçar, fer doble toc, fer lliscar el dit, etc.

Per obtenir totes les fitxes de l’Optimot referents a l’àmbit dels dispositius mòbils, podeu escriure dispositius mòbils en el quadre de cerca, seleccionar l’opció Frase exacta i clicar al botó Cerca. El cercador us retornarà les catorze fitxes que pertanyen a aquesta terminologia bàsica dels dispositius mòbils.

8 respostes a “Noves fitxes sobre dispositius mòbils a l’Optimot

 1. Us animo, si no és que ja hi esteu treballant, a fer una app Optimot per telèfons intel·ligents i tauletes.
  És una gran eina. Felicitats!

  • (Esteve) Gràcies pel comentari i pel suggeriment. Està previst treballar en l’adaptació de l’Optimot per a dispositius mòbils tan aviat com sigui possible.

 2. molt bé.
  moltes gràcies.
  una bona feina. i necessària, que sovint per desconeixement (i mandra) ens n’anem de dret a l’anglès.
  però ens sol faltar l’eina per posar (“imposar”) els termes catalans en el lloc dels anglesos, que es van imposant.

  • (Víctor) Moltes gràcies pel comentari. Esperem que l’Optimot et continuï sent útil.

 3. M’afegeixo a la demanda de l’Esteve sobre l’Optimot al mòbil.

  També estaria bé divulgar la possibilitat d’incorporar el motor de cerca de l’Optimot a la barra del navegador, possibilitat d’instal·lació que s’ofereix al web dels Serveis Lingüístics de la UB. Jo el tinc incorporat al Firefox. Encara seria millor si formés part, directament, dels complements o extensions del Firefox, per exemple.

  Ànims.

  • (Josep Maria Fort) Gràcies pels suggeriments. En prenem nota i esperem que l’Optimot et continuï sent útil.

 4. També estaria bé, crec que encara no ho està, adaptar l’Optimot per a fer-lo servir als telèfons “inteligents”, en format android i apple

  • (Òscar) Gràcies pel suggeriment. Està previst treballar en l’adaptació de l’Optimot per a dispositius mòbils tan aviat com sigui possible.

Deixa un comentari