Fitxes de l’Optimot sobre cartes

A l’hora de redactar cartes se’ns poden plantejar dubtes diversos tant pel que fa a l’estructura com pel que fa a altres qüestions de detall. Per exemple, quines fórmules de salutació se solen usar en les cartes? On cal escriure la data?

Recentment s’han actualitzat un conjunt de fitxes al cercador de l’Optimot que resolen aquests dubtes, i també se n’han incorporat de noves. Aquestes fitxes tracten de qüestions referents a les cartes i escrits similars, com ara el missatge electrònic, sobretot en l’àmbit administratiu i professional. S’hi poden consultar criteris de redacció, fraseologia (des de fórmules de salutació i de comiat, fins a expressions que s’utilitzen en els diferents paràgrafs), etc. També hi ha exemples d’aquests escrits. Així, hi podeu trobar cartes de diferents tipus, com ara carta de queixa, disculpa, condol, etc.

Si voleu consultar els criteris de redacció i l’estructura que ha de tenir una carta formal, podeu escriure els mots clau carta redacció en el quadre de cerca i marcar l’opció Criteris. El primer resultat que s’obté és una fitxa que es diu carta (criteris de redacció), que explica detalladament com es redacta una carta i quina estructura ha de tenir.

Un altre dubte habitual a l’hora d’escriure una carta és la tria del tractament, és a dir, com ens adrecem al destinatari. Al cercador hi ha una fitxa sobre aquesta qüestió. La podeu trobar escrivint vós o vostè en el quadre de cerca i seleccionant l’opció Criteris; us apareixerà com a primer resultat vós o vostè / tractament de vós en cartes / doble salutació en cartes.

Aquest grup de fitxes també ens poden ajudar a resoldre dubtes de convencions relacionats amb les cartes formals, com ara signes de puntuació, majúscules i minúscules, etc. Per exemple, si voleu saber si en les fórmules de salutació d’una carta s’escriu coma o dos punts, o si el paràgraf següent ha de començar amb majúscula o minúscula, podeu resoldre aquest dubte amb una fitxa que es diu carta (salutació), que podeu trobar escrivint el mot salutació en el quadre de cerca i seleccionant l’opció Criteris.

2 respostes a “Fitxes de l’Optimot sobre cartes

Deixa un comentari