Les opcions de cerca de l’Optimot: la cerca per castellà-català

Anteriorment us hem explicat ja tres de les opcions de cerca de l’Optimot: la cerca bàsica, la cerca per frase exacta i la cerca per criteris. Ara és el torn de la cerca per castellà-català. Aquesta opció pot mostrar el resultat de quatre fonts: Diccionari castellà-català i Diccionari català-castellà d’Enciclopèdia Catalana, diccionaris terminològics del TERMCAT i fitxes de l’Optimot.

Els diccionaris bilingües ens ajuden a trobar mots, construccions i fraseologia equivalents en les dues llengües. Per exemple, si es vol cercar com es diu engorro en català, cal escriure aquest mot en el quadre de cerca i seleccionar l’opció Castellà-català. Com a primer resultat apareix l’entrada engorro del Diccionari castellà-català amb les formes catalanes.

Si voleu saber com es diu atès que en castellà, introduïu aquesta expressió en el quadre de cerca, seleccioneu aquesta opció i en l’entrada corresponent del Diccionari català-castellà hi ha les solucions. Pel que fa a fraseologia, si voleu saber com es diu tirar por la borda en català o bufar i fer ampolles en castellà, escriviu una d’aquestes expressions en el quadre de cerca i les primeres entrades dels bilingües contenen les equivalències corresponents:

L’opció Castellà-català també troba les equivalències de termes d’especialitat en diverses llengües. Per exemple, per saber si el terme fitness, de l’àmbit dels esports, té una equivalència en català, podeu seguir el mateix criteri de cerca i el primer resultat és una fitxa dels diccionaris terminològics del TERMCAT amb l’equivalent adaptat en català: fitnes.

Finalment, aquesta cerca també mostra resultats de fitxes de l’Optimot que inclouen equivalents en castellà. Per exemple, si busqueu com es diu no obstante en català, els dos primers resultats són entrades dels diccionaris bilingües, però el tercer resultat és una fitxa de sintaxi amb explicacions detallades sobre la construcció en català no obstant això.

2 respostes a “Les opcions de cerca de l’Optimot: la cerca per castellà-català

    • (Lenvat Listral) Si tens algun dubte concret de llengua, et pots adreçar al servei d’atenció personalitzada de l’Optimot.

Deixa un comentari