Paraules més cercades el 2013

Ara que comencem un nou any és un bon moment per analitzar les cerques que s’han fet a l’Optimot durant l’any que hem deixat enrere. Per exemple, podem consultar les dades estadístiques del cercador per saber quins han estat els mots més cercats durant l’any 2013, i veiem que giren al voltant dels verbs irregulars: ser, poder, fer, veure, haver, etc. Al servei d’atenció personalitzada rebem consultes sobre aquesta qüestió, i són dubtes habituals estat o sigut?, pogueu o pugueu?, fos o sigués? Tot i això, el volum de consultes és escàs en comparació amb l’interès que susciten aquests verbs al cercador públic.

Des del cercador de l’Optimot  tenim diverses maneres de resoldre dubtes sobre els verbs irregulars. La primera ens permet accedir a la conjugació completa d’un verb. Per exemple, si dubteu sobre la forma de la primera persona de singular del present d’indicatiu del verb veurevec o veig, només cal escriure l’infinitiu del verb corresponent, en aquest cas veure, en el quadre de cerca i seleccionar l’opció Verbs conjugats. Obtindreu un únic resultat: si cliqueu a sobre se us desplegarà un document en format PDF amb la conjugació completa del verb. En alguns casos no sortirà el verb que heu cercat, sinó un que es conjuga igual i us servirà de model.

En segon lloc, les fitxes de l’Optimot també ens poden ajudar a resoldre dubtes concrets sobre verbs irregulars. Així, si dubteu entre les formes volguem o vulguem, podeu escriure aquesta doble forma en el quadre de cerca. Com a primer resultat obtindreu una fitxa que es diu volguem o vulguem?, volgueu o vulgueu?

Finalment, hi ha una altra manera de resoldre dubtes sobre verbs irregulars. Per exemple, si dubteu d’una forma conjugada del verb durduus o dus, només fent una cerca bàsica obtindreu com a segon resultat l’entrada corresponent del Diccionari de la llengua catalana. Si cliqueu a sobre del mot es desplega a la dreta l’article complet del diccionari, en què podeu trobar les formes de la conjugació que presenten dificultats entre claudàtors.

2 respostes a “Paraules més cercades el 2013

  1. Tinc problemes amb la ela geminada i amb la b i la v.
    On trobo la solució?

Deixa un comentari