Noves fitxes sobre xarxes socials a l’Optimot

Amb la voluntat d’enriquir el cercador, l’Optimot ha incorporat últimament diverses fitxes sobre termes de les xarxes socials, especialment de Facebook i Twitter. Aquestes fitxes es basen en el diccionari Terminologia bàsica de les xarxes socials que ha publicat recentment el Centre de Terminologia TERMCAT. A continuació us expliquem com podeu fer-ho per trobar aquestes fitxes al cercador.

Per exemple, si no sabeu com es diu en català la forma anglesa troll, podeu escriure troll en el quadre de cerca i seleccionar l’opció Criterisque conté les fitxes de l’Optimot elaborades pel servei, entre altres fonts. El primer resultat que us oferirà el cercador és la fitxa trol (xarxes socials), que inclou la denominació catalana, les dues accepcions del terme i exemples d’ús.

En totes aquestes fitxes sobre les xarxes socials, trobareu la informació següent: la forma sobre la qual dubteu que generalment és un manlleu anglès, la definició del terme i algun exemple d’ús. En determinats casos trobareu més d’un terme en una única fitxa, perquè es tracta de conceptes que tenen una estreta relació entre ells. És el cas, per exemple, de la fitxa Com es diu contact, friend, member, fan i follower (xarxes socials) en català?, que inclou els termes amic, membre, simpatitzant i seguidor, perquè són maneres específiques de designar els contactes en diferents xarxes socials.

Per obtenir totes les fitxes de l’Optimot referents a l’àmbit de les xarxes socials, heu de fer els passos següents: en primer lloc, escriviu xarxes en el quadre de cerca, seleccioneu l’opció Criteris i cliqueu al botó Cerca. En segon lloc, quan el cercador us hagi retornat els resultats, afineu més la cerca clicant a l’enllaç Fitxes de l’Optimot que hi ha en l’apartat Trieu el resultat per fonts. De les 23 fitxes que us retorna el cercador, 21 pertanyen a aquesta terminologia bàsica de les xarxes socials.

2 respostes a “Noves fitxes sobre xarxes socials a l’Optimot

  1. Com sempre, Optimot ens facilita molt la feina als professionals. Enhorabona per la rapidesa d’aquesta incorporació extreta del Termcat, ja que les actualitzacions acostumen a ser força lentes, generalment.
    Seguiu endavant!

    • (Gemma Monreal) Moltes gràcies pel comentari. Continuarem treballant perquè l’Optimot continuï sent útil als professionals de la llengua i al públic en general.

Deixa un comentari